ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Εθνικοί πρωταθλητές
1277 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014
10:20

Καλημέρα.

Όπως αντιλαμβάνεστε φίλες και φίλοι, το σχέδιο προχωράει πολύ καλά και βαίνει προς την ολοκλήρωσή του.

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία "εθνικών πρωταθλητών" σε κάθε κλάδο, με επιλογή από τις τράπεζες των εταιρειών εκείνων οι οποίες όντας αξιόχρεες θα εξακολουθήσουν να χρηματοδοτούνται (και ως εκ τούτου να λειτουργούν). Οι τράπεζες θα οδηγήσουν ένα πλήθος μικρότερων ή "αδύναμων" εταιρειών είτε στο κλείσιμο, είτε σε συγχώνευση με τους "εθνικούς πρωταθλητές".
Κάτι τέτοιο μόνο μέσω των τραπεζών μπορεί να επιτευχθεί αυτή τη στιγμή, γι αυτό και "καίει" το όνομα του διαδόχου του κου Προβόπουλου στη διοίκηση της ΤτΕ.

Δεν εξετάζουμε εδώ τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι επιλογές των εθνικών πρωταθλητών καθώς το συγκεκριμένο θέμα είναι εξαιρετικά γκρίζο και χωράει πάρα πολλή συζήτηση.

Εστιάζουμε την προσοχή μας στο γεγονός ότι "εθνικοί πρωταθλητές" σημαίνει και εθνικοί ηττημένοι.
 

Εθνικοί πρωταθλητές και εθνικοί ηττημένοι σημαίνει υπερσυγκέντρωση σε λίγα χέρια της οικονομικής δραστηριότητας και του πλούτου και η εξαφάνιση κάθε ίχνους μεσαίας τάξης (της ραχοκοκκαλιάς κάθε κοινωνίας και του δημοκρατικού πολιτεύματος).
Η μοίρα όσων δε θα ανήκουν στους "εθνικούς πρωταθλητές" είναι κυριολεκτικά ο ΚΑΙΑΔΑΣ.

Οι ελευθεροι επαγγελματίες λοιπόν μοιραία (ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) θα τα χάσουν όλα και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γίνουν εξαθλιωμένοι υπάλληλοι των "εθνικών πρωταθλητών".
Οι περιουσίες τους μέσω των τραπεζών και του ΤΑΙΠΕΔ θα περάσουν στα χέρια των "εθνικών πρωταθλητών", η κοινωνική ψαλίδα θα ανοίξει πλήρως καθώς θα έχουμε πλέον μόνο δύο τάξεις (απρόσωπες εταιρείες αφεντικά από τη μία και εργάτες από την άλλη) και ο κύκλος θα κλείσει.

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Με τους "εθνικούς πρωταθλητές" μην περιμένετε κάποια βελτίωση της ανεργίας και του ΑΕΠ.

Οι άνεργοι μάλλον θα αυξηθούν, καθώς θα κλείσει ένα μεγάλο πλήθος μικρομεσαίων εταιρειών οι δε εθνικοί πρωταθλητές θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις οικονομίες κλίμακος και με μία μικρή αύξηση του προσωπικού τους θα μπορέσουν να πετύχουν σημαντική αύξηση της παραγωγής και μάλιστα με σημαντικά βελτιωμένα περιθώρια κέρδους.

Το ΑΕΠ θα επηρεαστεί αρνητικά από την αύξηση των ανέργων (αλλά και την περαιτέρω μείωση των μισθών που η αυξημένη ισχύς των εταιρειών θα πετύχει), όμως οι εθνικοί πρωταθλητές θα έχουν έντονα εξωστρεφή προσανατολισμό, γεγονός που σημαίνει ότι θα προσπαθήσουν να ανταπεξέλθουν στην μείωση της εσωτερικής λιανικής κατανάλωσης με αύξηση των εξαγωγών (και τη φιλοδοξία να υπάρξει μετακύληση αυτής της στηριγμένης στις εξαγωγές ανάπτυξης και στην υπόλοιπη οικονομία), κάτι το οποίο κατά την άποψή μου εμπεριέχει υψηλές δόσεις ρίσκου. Το εγχείρημα δεν είναι καταδικασμένο να πετύχει καθώς το παγκόσμιο περιβάλλον δεν είναι σε πολύ καλό momentum, ενώ από την άλλη οι εταιρείες δε θα έχουν εξασφαλισμένη την απαραίτητη για κάθε εταιρεία στήριξη από την εσωτερική αγορά η οποία όπως είπαμε μάλλον θα συρρικνωθεί, παρά θα αναπτυχθεί.

Όσο για τα φορολογικά έσοδα... Άποψή μας είναι ότι μόνο χειρότερα θα πάνε, παρά την ελαχιστοποίηση της φοροδιαφυγής που θα επιτευχθεί με την εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αναφορικά στις τράπεζες, το σενάριο της δημιουργίας Εθνικών Πρωταθλητών συνεπάγεται τη διαχείρηση πλήθους κόκκινων δανείων, τα οποία είτε δε θα εγγραφούν ως ζημιές μεταφερόμενα στους ισολογισμούς των Εθνικών Πρωταθλητών ως δανειακές υποχρεώσεις (εναλλακτικά ως συμμετοχή των τραπεζών στο μετοχικό τους κεφάλαιο), είτε - και αυτό είναι βέβαιο - ένα μέρος από τα δάνεια αυτά θα σβηστεί και εγγραφεί ως ζημιές στους ισολογισμούς των τραπεζών, ζημιές τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν με αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων οι μέτοχοί τους, τουτέστιν κατά κύριο λόγο ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Τα χρήματα για τις αυξήσεις αυτές θα βρεθούν μόνο μέσω δανεισμού, άρα, το χρέος το οποίο πρέπει να καλύψει (ποιός άλλος;) ο έλληνας φορολογούμενος θα αυξηθεί έτι περισσότερο γεγονός το οποίο θα επιφέρει νέα μέτρα, νέες περικοπές δαπανών του κοινωνικού κράτους και γενικότερα σφύξιμο του βρόγχου που είναι περασμένος στο λαιμό όλων μας.

Με τους εθνικούς πρωταθλητές απλά ολοκληρώνεται η κατά Μάρξ "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ" προκειμένου να κάνει επιτέλους το "restart" η οικονομία.
Η επανεκκίνηση όμως αυτή θα έχει σαν τίμημα την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης εξαθλίωσης εκατομμυρίων ζωών, την ισοπέδωση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους (υγεία - παιδεία) και την απαγόρευση στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Ως εκ τούτου λοιπόν, αν φυσικά τα πραγματα εξελιχθούν σύμφωνα με το περιγραφόμενο σενάριο, θεωρώ πιθανό ένα μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα, το οποίο ενδέχεται να φτάσει και τα αντίστοιχα ποσοστά της Λετονίας (14% του πληθυσμού - κι αν δε με πιστεύετε διαβάστε το ΕΘΝΟΣ πατώντας εδώ, ή τον Αγγελιοφόρο πατώντας εδώ), γεγονός το οποίο θα τροφοδοτήσει περισσότερο τα προβλήματά μας, αφού αυτοί που θα μεταναστεύσουν δε θα είναι οι γέροντες, αλλά οι νέοι έλληνες...
 

Όταν τέλος θα έχει κλείσει ο κύκλος και "με το καλό" γίνει το επόμενο και τελευταίο βήμα δηλαδή η εξαγορά των εθνικών πρωταθλητών από πολυεθνικές του εξωτερικού, θα σημάνει η ώρα της πλήρους εξαθλίωσης του λαού, της κατάσβεσης κάθε ελπίδας ατομικής προόδου και η μετατροπή μας σε τριτοκοσμική χώρα, θα έχει ολοκληρωθεί.

http://ainatem.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=35441&blid=287

 http://ainatem.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=19427&blid=287

Σχόλια

05/06 12:29  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις