ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Yψηλός βαθμός ρεαλισμού
1734 αναγνώστες
Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014
15:01

Αυτό θα είναι το σύνθημα του νέου προέδρου της Ε.Ε. κυρίου Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ, τον οποίο προσωπικά είχα παλαιότερα χαρακτηρίσει ως άνθρωπο με συνείδηση. Μάλλον έπεσα έξω.

Ο ύψηλός βαθμός ρεαλισμού σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του οικοδεσπότη μας capital.gr μεταφράζεται σε προσήλωση των στόχων του μνημονίου.

Διαβάζω λοιπόν: "Ρεαλισμός", "Μνημόνιο", "Πρόβλημα Ελλάδα", "Προϋπολογισμός", "Πλεόνασμα", "Διαρθρωτικές πολιτικές", "Stress tests" κλπ.

ΔΕΝ διάβασα πουθενά: "Λαός", "Άνθρωποι", "Ανθρώπινα δικαιώματα", "Πείνα", "Ανέχεια", "Αξιοπρέπεια". "Αλληλεγγύη"!

Το πήρα το μήνυμα.

Και το μήνυμα λέει ότι κάποιοι (οι αποφάσεις των οποίων επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων) βλέπουν αριθμούς και όχι ανθρώπινες ζωές φίλοι μου.
Έτσι μεταφράζεται ο "υψηλός βαθμός ρεαλισμού" με απόλυτη προτεραιότητα τις επιταγές του μνημονίου.

Και το μήνυμα λέει ότι κάποιοι βάζουν πάνω από όλα τους αριθμούς και δεν αντιλαμβάνονται ότι πλήθη ανθρώπων - και μεταξύ αυτών μικρά παιδιά που δε φταίνε σε τίποτα - ζουν χωρίς δουλειά, σπίτι κι αξιοπρέπεια.

Επίσης κάποιοι νομίζουν (ή κάνουν εμάς να νομίζουμε) ότι όταν φτιάξουν οι αριθμοί θα φτιάξουν δια μαγείας και τα των ανθρώπων.
 

Θα φτιάξουν;
 

Ας δεχτώ ότι θα φτιάξουν αν και δεν το πιστεύω. Στο ενδιάμεσο πόσοι πρέπει να θυσιαστούν;

Εν κατακλείδι.
Το μοντέλο της οικονομίας (πλεονεξία) όπως είναι αυτή τη στιγμή και όπως πάει να εξελιχθεί, είναι απολύτως λάθος (κατά την άποψή μου).

Το μοντέλο της δημοκρατίας (διαπλοκή) είναι επίσης λάθος.

Και αυτά τα δύο λάθος μοντέλα ισχύουν λάθος σε παγκόσμια κλίμακα, γεγονός που δε δίνει μηνύματα για ένα καλύτερο μέλλον, παρά μόνο για πολέμους, φτώχεια και δυστυχία σε όλους τους λαούς.

Υ.Γ.
Ψυχανεμίζομαι ότι σε λίγο καιρό πάλι γουρούνια (PIIGS) θα μας αποκαλούν.

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις