ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


"Παλαιός" εναντίον "Νέου" κόσμου!
1549 αναγνώστες
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014
14:41

Ένα μηνυμα προς τους φίλους που με αφορμή την ανασκαφή του τάφου της Αμφίπολης (και όχι μόνο) βρίσκουν ευκαιρία να χύνουν χολή ενάντια στο χριστιανισμό για τις καταστροφές που προξένησαν χριστιανοί σε πλήθος αρχαίων μνημείων, για την εξαφάνιση του αρχαίου κόσμου κλπ κλπ...

Να θυμήσω λοιπόν στην ευγένειά σας, ότι το Δωδεκάθεο, ο Μιθραισμός, η Αιγυπτιακή θρησκεία, η ειδωλολατρεία γενικότερα (ναι η θρησκεία του παλιού "φωτεινού" κόσμου), είχε στήσει έναν κόσμο που μόνο φωτεινός δεν ήταν και που είχε προβεί σε πλήθος βάρβαρων εγκλημάτων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι με την εμφάνιση του Χριστιανισμού υπήρξε χωρίς καμία απολύτως υπερβολή ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρεύμα ανθρώπων που υιοθέτησαν τη συγκεκριμένη πίστη επιθυμώντας να πετάξουν από πάνω τους την παλιά παρηκμασμένη, η οποία δεν έδινε καμία απάντηση και καμία απολύτως ελπίδα στις ανθρώπινες αγωνίες. Μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το γεγονός; Δε νομίζω.

Κανένας λοιπόν δε σκότωσε και κανένας δεν έθαψε τον Αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Ούτε καν ο ισπανός αυτοκράτορας Φλάβιος Θεοδόσιος ο Α' με τον όποιο φανατισμό μπορούμε να του αποδώσουμε.
Μόνος του αυτοκτόνησε, ή μάλλον μόνος του σάπισε.

Από τα εγκλήματα του αρχαίου κόσμου στα οποία αναφέρθηκα παραπάνω θα σας αναφέρω τρία:

1. Η γενοκτονία του πληθυσμού της Μήλου από τους Αθηναίους κατά το δέκατο έκτο έτος του πελλοπονησιακού πολέμου.
Διαβάστε το Θουκιδίδη για το "υψηλό ήθος" των αρχαίων αθηναίων και την αξία που έδιναν στην ανθρώπινη ζωή. Ναι φίλοι μου, μιλάω γι αυτούς που κατατρόπωσαν τις αναρίθμητες ορδές των περσών, των δημιουργών της δημοκρατίας και ό,τι πιό λαμπρού και φωτεινού δημιουργήματος έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα.

2. Η καταστροφή των Ιεροσολύμων το 70 μ.Χ., κατά την οποία 500.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100.000 πωλήθηκαν σκλάβοι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τους πολλούς σταυρούς που έφτιαξαν οι ρωμαίοι πάνω στους οποίους σταύρωναν τους εβραίους περιμετρικά της πόλης, αντιμετώπισαν έλλειψη ξυλείας! Όμορφα πράγματα!

3. Οι αδιάκοποι διωγμοί των χριστιανών για 240 χρόνια (από το 64 μ.Χ. μέχρι το 305)!
Γιατί; Γιατί οι χριστιανοί, άκουσον άκουσον, αρνούνταν να δεχτούν ότι οι ρωμαίοι αυτοκράτορες ήταν θεοί (Ω ναι! Είχαν τέτοιες μονομανίες) και να κάψουν λίγο λιβάνι, ή να κάνουν μία σπονδή προς τιμήν τους.
Κατά τη διάρκεια αυτών των 240 ετών που κράτησαν οι διωγμοί, αμέτρητες ψυχές (κάποιες ίσως υπερβολικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι ανήλθαν σε - κρατηθείτε - 20 εκατομμύρια, όταν άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι ο πληθυσμός της Ευρώπης τον 4ο μ.Χ αιώνα ήταν 55 εκ.) έπεσαν στο στόμα των θηρίων μέσα στους λαμπρούς πολιτιστικούς χώρους του παλαιού φωτεινού κόσμου που έφεραν το όνομα "ΑΡΕΝΑ" ή βασανίστηκαν φριχτά με μεθόδους που δε μπορεί να συλλάβει η πιό διεστραμμένη φαντασία, ή μήπως πρόκειται για ψευδέστατη προπαγάνδα των χριστιανών;

 Επί της ουσίας όμως δεν κατηγορώ την ειδωλολατρεία, ούτε φυσικά υποστηρίζω ότι ο κόσμος που ζούμε είναι αγγελικά πλασμένος. Τουναντίον.

Που θέλω λοιπόν να καταλήξω με τα παραπάνω γραφόμενα;

Στο συμπέρασμα ότι για τις πράξεις των ανθρώπων ΔΕΝ φταίνε οι θεοί στους οποίους πιστεύουν και οι θρησκείες τους.
Είτε Χριστός ονομάζεται ο Θεός, είτε Αθηνά, Δίας, Μίθρας κλπ δε φέρει ούτε αυτός, ούτε η θρησκεία του την ευθύνη για τις πράξεις των πιστών τους, οι οποίοι στην τελική ανάλυση δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυτεξούσια πλάσματα, προικισμένα με νοημοσύνη και κρίση.

Πολλοί άνθρωποι έκαναν εγκλήματα εν ονόματι των θεών τους.
Τους τα υπαγόρευσαν οι θεοί τους ή η θρησκεία τους; Σίγουρα Οχι φίλοι μου!

Αυτοί οι ίδιοι οι άνθρωποι ερμήνευσαν λανθασμένα με το διεστραμμένο και παρανοϊκό νου τους τις (όποιες) γραφές και τις διδασκαλίες και πήραν λάθος αποφάσεις και έπραξαν επίσης λανθασμένα.
Δε συζητώ δε, τις αμέτρητες περιπτώσεις από καταβολής κόσμου κατά τις οποίες διάφοροι άνθρωποι επικαλούνταν δόλια το όνομα του θεού τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες και τις σκοπιμότητές τους.
Φταίει κανένας θεός γι αυτό; Μάλλον όχι.

Για τις πράξεις των ανθρώπων, φταίνε οι ίδιοι οι άνθρωποι και το να κατηγορούμε τη θρησκεία τους (εκτός φυσικά κι αν αυτή διδάσκει το μίσος και τον πόλεμο) είναι παραλογισμός.

Λίγη μελέτη της ιστορίας εις βάθος επιβάλλεται.

 

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις