ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Οι "Νέρωνες" των Αθηνών και η Athens Voice.
711 αναγνώστες
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014
11:20

Καλημέρα.

Μερικές σκέψεις για τον εμπρησμό της Athens Voice από την "Αναρχική Ομάδα Αντικαπιταλιστικής Δράσης"

Καταδικαστέος ο εμπρησμός 100%.
Είναι πέρα για πέρα ανήθικο να καταστρέφεις το βιός και τους κόπους άλλων ανθρώπων. Ακόμα κι αν διαφωνείς με αυτούς. Ακόμα κι αν αυτοί θέλουν το κακό σου!

Τέτοιες πρακτικές παραπέμπουν χωρίς υπερβολή στις μαύρες εποχές της ανθρωπότητας και όχι σε έναν κόσμο που επικρατεί (έστω και επιφανειακά) η ανεκτικότητα, ο σεβασμός των συνανθρώπων μας και ο διάλογος.


Πλην όμως έχω να σχολιάσω τα ακόλουθα, τα οποία μέσα στη φασαρία ξεχνάμε να τα μνημονεύσουμε:

Σιγά το έντυπο η Athens Voice (και η LiFo μια από τα ίδια)! Μην τρελλαθούμε.

Μήπως εκφράζει και κανέναν ουσιαστικό πολιτικό λόγο; Τρίχες!

Οι σελίδες του εν λόγω εντύπου κυριαρχούνται ως επί τω πλείστον από μπόλικο καταναλωτισμό, υλικό ευδαιμονισμό, αλλοπρόσαλλο διεθνισμό, ραγιαδισμό και πλήθος άλλων διεστραμμένων ιδεών και φληναφημάτων (ενδεικτικά διαβάστε εδώ  κι εδώ ). Με λίγα λόγια κλασσική θεματολογία της "Νέας Εποχής" η οποία θέλει ανθρώπους σκλάβους των παθών τους, ανασφαλείς και φοβισμένους, σε μία μόνιμη σύγχισηχωρίς μνήμη, ρίζες, πρώτυπα, ιδανικά, περιεχόμενο και ικανότητα ορθής κρίσης.


 Η θεματολογία του εν λόγω εντύπου ναι μεν δε μου αρέσει, πλην όμως φίλες και φίλοι έχω την επιλογή να το πετάξω, χωρίς καν να το διαβάσω, στην ανακύκλωση (αφού πρώτα με λίγο ΑΖΑΞ καθαρίσω τα παράθυρα του αυτοκινήτου μου). Επιπλέον, επειδή όπως απαιτώ να έχω δικαίωμα στην έκφραση δεν αρνούμαι με τη σειρά μου στους άλλους το ίδιο δικαίωμα (βλέπε τι έλεγε ο Βολταίρος), δεν πάω να βάλω φωτιά στα γραφεία τους.

Ζήσε κι άφησε τους άλλους να ζήσουν. Δεν είμαστε μουτζαχεντίν!

Τον αγώνα σου λοιπόν φίλε αναρχικέ, που σωστά, κατά την άποψή μου εξανίστασαι με τα όσα προβάλλει και καλλιεργεί η φυλλάδα αυτή, κάνε τον με άλλον τρόπο.

  • Κάνε πορεία. Πήγαινε έξω από τα γραφεία και φώναξε. Κόσμια.
  • Γράψε κι εσύ άρθρα ενάντια στην Athens Voice και τον καπιταλισμό, καταναλωτισμό κλπ.
  • Αποζήτησε το διάλογο με τους εκφραστές της αντίθετης "ιδεολογίας". "Τους έχεις" σίγουρα.
  • Σε καμία περίπτωση μην βάλεις φωτιά και μην κάνεις καταστροφές. Ο Νέρωνας που έκαψε τη Ρώμη μαλάκας χαρακτηρίζεται από όλους κι όχι σπουδαία προσωπικότητα!

Τώρα η φυλλάδα θα μας παρουσιάζεται και ως οσιοπαρθενομάρτυρας και ο λόγος της θα αποκτήσει και "έρμα" ενώ εσύ που έχεις το ηθικό δίκιο, θα παρουσιάζεσαι από το "σύστημα" ως κάτι χειρότερο κι από το Σατανά. Αυτό όμως δεν το σκέφτηκες μέσα στην παρόρμηση του χαρακτήρα σου.

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις