ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Αλληλεγγύη.
1753 αναγνώστες
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015
16:47

Είναι έτοιμοι λένε για το Grexit και μιλάνε σκληρά.

Κοπιάστε λοιπόν.
 

  • Μόνο μία πιθανή απομόχλευση των γερμανικών τραπεζών (που είναι μοχλευμένες 13 φορές) θα κοστίσει πολύ ακριβά.
  • Ένα πιθανό bank run σε μία μόνο χώρα της ευρωζώνης θα στοιχίσει πολύ ακριβά.
  • Μόνο η υποβάθμιση όλων των χωρών της ευρωζώνης από τους οίκους αξιολόγησης έστω κατά μία βαθμίδα θα κοστίσει πολύ ακριβά.
  • Μόνο το γεγονός ότι οι γερμανοί θα αναγκαστούν να πληρώνουν τόκο για να δανείζονται στο εξής (πράγμα που δεν έκαναν μέχρι τώρα λόγω μηδενικών επιτοκίων) θα τους κοστίσει πολύ ακριβά.
  • Μόνο η ενίσχυση του Ευρώ σε σχέση με το δολλάριο θα κοστίσει πολύ ακριβά στις εξαγωγές όλης της Ε.Ε. και ειδικά της Γερμανίας και της Γαλλίας.
  • Τι προβλέπει το μενού για Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία; Αίμα κι άμμος! Τίποτα λιγότερο. Στα προσεχώς και η Ολλανδία με τη Δανία και το ντόμινο θα συνεχιστεί.
  • Η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας (με προσοχή παιδιά γιατί δεν ξεχνάμε το 1770), θα τσούξει όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά και την Αμερική.

 Όταν όμως στα μάτια των φίλων και "αλληλέγγυων" εταίρων μας στριφογύριζαν άπληστα Ευρώ και Δολλάρια όπως γυρίζουν τα φρουτάκια στον κουλοχέρη και έτρεχαν να τοποθετηθούν για να μην χάσουν την "ιστορική" ευκαιρία να μας εκμεταλλευτούν ασύστολα όλα ήταν καλά. Η Ελλάδα ήταν Παράδεισος και οι έλληνες υπόδειγμα εργατικότητας και αρετής, οι δε προοπτικές άριστες.

Όταν λοιπόν μας δάνειζαν με επιτόκια εκτός πραγματικότητας για να είμαστε μακράν οι καλύτεροι πελάτες της γερμανικής και γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας και να αγοράζουμε (με εξωφρενικό καπέλλο, που πολλές φορές υπερέβαινε το 200% και το οποίο εξασφάλιζαν με τις γνωστές σε όλους μας δωροδοκίες) τάνκς, φρεγάτες, οπλικά συστήματα, αεροπλάνα κλπ (που πολλές φορές όχι μόνο δεν ήταν τα ενδεδειγμένα, παρά ήταν αναξιόπιστα ή και ελλατωματικά) σε ένα ξέφρενο ράλι εξοπλισμών που συντηρούσαν και εξακολουθούν να συντηρούν μεταξύ ημών και της Τουρκίας, με προφανή στόχο να αναπτυχθούν οι βιομηχανίες τους και να έχει δουλειά ο λαός τους, δεν είχαν ιδέα για την πιστοληπτική ικανότητά μας;

Αλλά με συγχωρείτε, εκεί κέρδιζαν από τρείς πλευρές και το κέρδος (των επιχειρήσεων και της κοινωνίας τους) υπερκάλυπτε τον κίνδυνο κατά 200% τουλάχιστον! Με συγχωρείτε λοιπόν που πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε πιθανό αίσθημα υπευθυνότητας, σεβασμού και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης των κυβερνήσεων των εταίρων μας απέναντι στην Ελλάδα και τους έλληνες έκανε φτερά μπροστά στην προοπτική ενός υπέρμετρου και εξωφρενικού κέρδους των βιομηχάνων τους, των τραπεζών τους και των λαών τους σε βάρος του μαλάκα. Αν είχαν έστω και ένα γραμμάριο από αυτό το αίσθημα, θα είχαν πατήσει φρένο σε όλο αυτό το πανηγύρι εν τη γενέσει του.

Οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία είχε θέσει ως στόχο το χρέος προς ΑΕΠ των χωρών της να μην υπερβαίνει το 60% (της Ελλάδας φλέρταρε με το 100% τουλάχιστον από το 1995) και το δημοσιονομικό έλλειμμα το 3% κάθονταν και κοίταζαν με σταυρωμένα χέρια;

Οι τράπεζες και τα funds που μας δάνειζαν κοιμόντουσαν και δεν ήξεραν που δάνειζαν; Όποιος νομίζει ότι οι τράπεζες δεν ελέγχουν εξωνυχιστικά τους πιστούχους τους και προσφέρουν απλόχερα αριστερά και δεξιά τα κεφάλαια που διαχειρίζονται μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται!

Οι Moody's η S&Ps και η Fitch ξύπνησαν απότομα όταν πτωχεύσαμε; Βέβαια δεν ξεχνάω ότι μέχρι την ημέρα που έσκασε η Lehman Brothers αυτοί οι "οίκοι" αξιολόγησης την αξιολογούσαν ως ΑΑ.
Ποιός κοροϊδεύει ποιόν κυρίες και κύριοι; Οι οίκοι αυτοί εξυπηρετούν ξεκάθαρα συμφέροντα και παίρνουν οδηγίες από αυτά τα συμφέροντα.

Εδώ λοιπόν υπάρχει ξεκάθαρα δόλος εις βάρος μας, ή αν θέλουμε να είμαστε περισσότερο επιεικείς και λιγότερο συνομοσιολόγοι, μπορούμε να πούμε ότι η απληστία των δανειστών μας υπήρξε τόσο μεγάλη που παρέκαμψε τα κριτήρια αξιολόγησης και χρηματοδότησης της οικονομίας μας. Τα λάθη όμως αυτού του τύπου στον καπιταλισμό πληρώνονται. Ας μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι οι μύστες του καπιταλισμού περιγράφουν τις χρεοκοπίες ως τη δύναμη εκείνη που κάνει το καπιταλιστικό  σύστημα να αναγεννάται εκ της τέφρας του. Εκτός βέβαια κι αν αυτός ο συγκεκριμένος καπιταλισμός μέσα στον οποίο "ζούμε", είναι επιλεκτικός και κατευθυνόμενος.

Άν είναι έτσι, τότε οι νόμοι των αγορών και τα όσα άλλα μαθαίνουμε στα πανεπιστήμια όσοι σπουδάζουμε οικονομικά είναι τρίχες κατσαρές. Αν είναι έτσι, τότε το "κράτος δικαίου" και η "δημοκρατία" είναι δυστυχώς μόνο θεωρητικές έννοιες για τους ονειροπόλους και τους ανόητους.

Όταν μας έβαλαν στο Ευρώ τους ξεγελάσαμε λέει!
Από την άλλη άκουγα τον Κολ να λέει οτι μιά χαρά τα γνωρίζανε όλα!

Όταν μας έδειχναν την "αλληλεγγύη" τους γιατί μας έβαλαν στο PSI με καθυστέρηση 2 ετών; Γιατί επιδείχθηκε αυτή η καθυστέρηση, και γιατί διατυμπανίσθηκε τόσο πολύ το γεγονός αυτά τα 2 χρόνια της καθυστέρησης; Αυτά τα πράγματα πρώτα πρώτα γίνονται με πάσα μυστικότητα και όταν πλέον η απόφαση είναι ειλημμένη, χωρίς καμία προειδοποίηση μία Παρασκευή απόγευμα ανακοινώνεται και ΟΠΟΙΟΝ πάρει ο Χάρος.
Μα είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι στόχος ήταν η παροχή βοήθειας στις γαλλογερμανικές τράπεζες και funds προκειμένου να ξεφορτώσουν από πάνω τους (με την αρωγή φυσικά των ντόπιων δούλων τους), τα ελληνικά τοξικά ομόλογα (που όλοι γνώριζαν ότι το κούρεμα θα ήταν η μοίρα τους) στις εδώ τράπεζες, ταμεία και ιδρύματα.
Αποτέλεσμα του PSI;
Κουρεύτηκαν πόσα δις και μας δημιουργήθηκε ανάγκη για να δανειστούμε σχεδόν άλλα τόσα για να ρεφάρουμε τις ζημιές από το PSI.
Τέτοιο κούρεμα που αφορούσε αποκλειστικά το δικό μας το κεφάλι να το βράσω. Επιπρόσθετα, άποψή μου είναι ότι όποιος συνέναισε στο PSI και αποδέχτηκε την αγορά ομολόγων από ελληνικές τράπεζες, ταμεία, ιδρύματα κλπ, πρέπει να περάσει από δίκη, κατηγορούμενος το λιγότερο επί εσχάτη προδοσία.

Εν συνεχεία, και πάντα με μοναδικό κίνητρο την αλληλεγγύη, μας έβαλαν σε ένα πρόγραμμα εσωτερικής υποτίμησης που μόνο εξοντωτικό μπορεί να χαρακτηρισθεί, ενώ παράλληλα σου ζητάνε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς καθορίζοντας πλεονάσματα που ουδείς μπόρεσε να πετύχει ουδέποτε!

Από το περίσσευμα αλληλεγγύης τους ακόμα, μετατρέψανε το νέο χρέος μας από χρέος απέναντι σε ιδιώτες , σε χρέος απέναντι σε λαούς. Με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα (εμείς) έχει πλέον "ηθικό χρέος" να ξοφλήσει τα δανεικά τα οποία σε ένδειξη αλληλεγγύης οι ευρωπαϊκοί λαοί εγγυούνται, οι δε πραγματικοί δανειστές μας αποκτούν τη σιγουριά ότι θα εισπράξουν κεφάλαιο και τόκους από τους εγγυητές λαούς κατά τη ΔΕΔΟΜΕΝΑ επερχόμενη χρεοκοπία της πατρίδας μας.

Στα πλαίσια της εγγύησης που προσέφεραν στο EFSF προκειμένου ο μηχανισμός αυτός να δανειστεί από τις αγορές και να δώσει τα χρήματα αυτά στην Ελλάδα, μας έβαλαν μέσω της αποδοχής του Αγγλικού δικαίου και υποθηκεύσαμε τόσο την περιουσία μας (κρατική τε και ιδιωτική) όσο και την ανεξαρτησία μας! Αλληλεγγύη!

Αν εμείς φέρουμε ευθύνη για την κατάντια μας, τουλάχιστον άλλη τόση φέρουν και οι "αλληλέγγυοι" "εταίροι" μας. Προς Θεού. Όχι οι λαοί, αλλά οι κυβερνήσεις τους και τα οικονομικά συμφέροντα που τις ελέγχουν από τα παρασκήνια. 
 
Ας τα λουστούν μαζί μας και γαία πυρί μιχθείτω.
Εμείς θα επιβιώσουμε σίγουρα πάντως.

Υ.Γ.
Με μοναδική εξαίρεση τον Σόιμπλε, ανάθεμα αν οι άλλοι υπουργοί καταλαβαίνουν τι τους γίνεται

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις