ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Λίγη σοβαρότητα κύριε Ντάισελμπλούμ
2201 αναγνώστες
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015
10:08

Σενάριο Κύπρου για capital controls στην Ελλάδα από Dijsselbloem

Για να καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται φίλες και φίλοι...

 

Ένα οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο οφείλει να είναι εξαιρετικά υπεύθυνο και προσεκτικό στις δηλώσεις του.

Όσο μάλιστα μεγαλύτερη θέση κατέχει, τόσο περισσότερο φειδωλό οφείλει να είναι.

Ο λόγος είναι απλός και αφορά όλα τα πεδία της ζωής μίας χώρας ή μίας ενώσεως όπως η Ε.Ε.. Θα περιοριστώ εδώ στα οικονομικά θέματα, μιάς και αυτό που μας καίει στις μέρες μας είναι η οικονομία.

Με μία λάθος φράση από τα χείλη ενός υψηλά ιστάμενου προσώπου τη λάθος στιγμή, είναι δυνατόν να καταστραφούν όχι μόνο επιχειρήσεις, όχι μόνο αγορές. χρηματιστήρια κλπ, αλλά και ολόκληρα κράτη, ενώ από την άλλη μεριά κάποιοι που θα χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους την πληροφορία μπορούν να κερδοσκοπήσουν και να πλουτίσουν σε βάρος των πρώτων. Επικρατεί λοιπόν διεθνώς μία τακτική, σύμφωνα με την οποία τα διάφορα δημόσια πρόσωπα είναι εξαιρετικά προσεκτικά και φειδωλά σε δηλώσεις που αφορούν σε θέματα τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τις αγορές. Η τακτική αυτή σχεδόν επιβάλλεται μέσα από τα διδασκόμενα οικονομικά εγχειρίδια και δεν τηρείται μόνο για να προστατευτούν οι αγορές, αλλά και για να προστατεύσουν οι διάφοροι ιθύνοντες τους εαυτούς τους από τις τεράστιες ποινικές ευθύνες που μπορεί να τους αποδοθούν.

Ο κος Ντάισελμπλούμ κατά την ταπεινή μου άποψη υπερέβη τα εσκαμμένα και προέβη σε αυτές τις δηλώσεις με εμφανέστατο δόλο και καθόλου απροσεξία, καθώς κατά την άποψή μου σε τέτοια επίπεδα δε νοείται απροσεξία. Πρόκειται ξεκάθαρα για εχθρική ενέργεια σε βάρος της πατρίδας μας (κι άντε βγάλτε μου από το μυαλό ότι δεν υπάρχει σχέδιο εις βάρος μας). Η απειλή πάντως είναι ξεκάθαρα εκπεφρασμένη, άσχετα αν λίγοι το κατάλαβαν σωστά. Μαζί με την απειλή είναι ξεκάθαρος και ο σκοπός της δήλωσης (κοίτα Ελλάδα τι μπορώ να σου κάνω μόνο με μερικές δηλώσεις). Ο σκοπός είναι να κάνει τον κόσμο στην Ελλάδα να αρχίσει να τρέχει στις τράπεζες για να σηκώσει τα χρήματά του και να δημιουργηθεί το περίφημο Bank Run το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τις τράπεζες και την οικονομία μας και φυσικά θα κόψει ακόμα περισσότερο τα πόδια της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας.

Αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο (σενάριο Κύπρου) ο κος Ντάισελμπλούμ, όφειλε να το κρατήσει κρυφό και να το κοινοποιήσει μόνο στους ευρωπαίους υπουργούς οικονομικών και τους αντίστοιχους πρωθυπουργούς και πουθενά αλλού προκειμένου να μη θέσει σε κίνδυνο πολίτες και επιχειρήσεις της Ε.Ε. (κι ας είναι έλληνες).

Αν ήμουν μέλος της κυβέρνησης θα εξέφραζα έντονα τη δυσαρέσκειά μου (όπως μάλιστα πολύ σωστά έπραξε η κυβέρνηση) και θα έθετα θέμα αντικαταστάσεως του εν λόγω κυρίου από τη θέση στην οποία βρίσκεται.

Υ.Γ.  Να είσαστε σίγουροι ότι αν το συγκεκριμένο σκηνικό λάμβανε χώρο στις ΗΠΑ, την επόμενη ώρα από τις δηλώσεις του, ο κος Νταίσελμπλούμ με εντολή εισαγγελέα θα βρισκόταν στο κρατητήριο και θα ζήταγε να κάνει το τηλέφωνο που δικαιούται προς το δικηγόρο του. Δυστυχώς όμως εκεί είναι ΗΠΑ.

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις