ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Λαπάς χλιαρός, χωρίς λεμόνι!
601 αναγνώστες
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016
11:13

Εχθές ο οικοδεσπότης μας (capital.gr) δημοσίευσε μία συνέντευξη της βελγίδας επιτρόπου για την απασχόληση (κάτι σαν υπουργός εργασίας της Ε.Ε.) κας Marianne Thyssen.

Κατά την ταπεινή άποψή μου, όλη η συνέντευξη χαρακτηρίζεται από politically correct ερωτήσεις και απαντήσεις, γεγονός το οποίο (πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη) την καθιστά έναν χλιαρό κι άνοστο λαπά.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Διορθώσεις πρέπει να γίνουν το δίχως άλλο. Πολλές σε αριθμό και σε πολλά πεδία της ζωής και της οργάνωσης της πατρίδας μας. Όμως οι  διορθώσεις αυτές, πρέπει να γίνουν με τη σωστή σειρά και με σωστές προοπτικές για τους λαούς (εν προκειμένω για τον ελληνικό λαό), γιατί αν μη τι άλλο, η πολιτική και η οικονομική επιστήμη ως κοινωνικές επιστήμες, έχουν σκοπό τους να συνδράμουν στην επίτευξη της ευτυχίας των ανθρώπων και όχι των εταιρειών και των αριθμών, ενώ υποτίθεται ότι ένας από τους σκοπούς της Ε.Ε. είναι και η ευημερία των λαών που "συνεταιρίσθηκαν" σε έναν υποτίθεται εύνομο και αλληλέγγυο οργανισμό.

Πρώτα πρώτα να καταστήσουμε ξεκάθαρο ότι με βάση όλα τα οικονομικά εγχειρίδια το θέμα των μισθών βρίσκεται στη 16η θέση στη λίστα των παραγόντων που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα μίας οικονομίας.
Προέχουν λοιπόν άλλοι 15 παράγοντες όπως π.χ. η γραφειοκρατία, οι φορολογικοί συντελεστές, το κόστος χρήματος, η ταχύτητα λειτουργίας της δικαιοσύνης κλπ.

Κατόπιν να συμφωνήσουμε, ότι επειδή όλον αυτόν τον καιρό αμφότεροι, κυβερνήσεις (όλες χωρίς εξαίρεση) και δανειστές μας πότισαν και εξακολουθούν να μας ποτίζουν με λάθος φάρμακο (το έχει αποδεχτεί μέχρι και το ΔΝΤ), έχουμε μπει εδώ και καιρό στο περίφημο καθοδικό σπιράλ χωρίς δυνατότητα πλέον να εξέλθουμε. 
O καρκίνος έχει κάνει μετάσταση σε εγκέφαλο, νεφρά, συκώτι και πάγκρεας και έχουμε πεθάνει χωρίς να το γνωρίζουμε!
Όλα τα άλλα είναι λόγια ν' αγαπιόμαστε κυρία Thyssen και κ.κ. δημοσιογράφοι που παίρνετε τη συνέντευξη.

Άν θέλετε λοιπόν να μας δώσετε συμβουλές μιλήστε επί της ουσίας κι αφήστε τις γνωστές εύκολες καραμέλλες όπως αυτήν της παραοικονομίας, που πρέπει να πεισθούμε ντε και καλά ότι ανέρχεται στο διαστημικό ποσόν των 40 - 50 δις ήτοι 22% με 27% του ΑΕΠ !!! Άν θέλετε να μας δώσετε συμβουλές, ξεκινήστε από τους 15 πρώτους παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και όταν ξεμπερδέψετε με όλους αυτούς έλατε να μας κάνετε διάλεξη για τον 16ο.

Όσο για το περίφημο θέμα της κινητικότητας των εργαζομένων και της δια βίου μάθησης, αυτά είναι δόγματα της παγκοσμιοποίησης, καλυμμένα από ένα όμορφο και αληθοφανή μανδύα για ίσες ευκαιρίες, για την ικανότητα προσαρμογής μας στις αλλαγές που έρχονται στη ζώη μας κλπ. Πίσω όμως από αυτά βρίσκονται οι προθέσεις για συμπίεση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων προς τα κάτω. Πίσω από αυτά τα δόγματα βρίσκεται η απάνθρωπη αδιαφορία για την πλήρη κατάρρευση των ζωών εκείνων οι οποίοι σε μία προχωρημένη ηλικία και όντας εξαιρετικά εξειδικευμένοι σε ένα γνωστικό αντικείμενο θα χάσουν τη δουλειά τους και θα κληθούν να κάνουν μία νέα αρχή. Για ποιά νέα αρχή μιλάμε όταν ένας άνθρωπος π.χ. 55 ετών χάσει τη δουλειά του; Το πολύ να βρεί καμία θεσούλα security, ή delivery (αν έχει και ξέρει να οδηγάει παπί). €600 maximum και ΑΝ ! Τότε, θα μου πείτε, θα αναλάβει πρωτοβουλία το "κοινωνικό κράτος" και θα βοηθήσει τον καημένο πολίτη. Πρώτα όμως θα πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια φτώχειας! Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω μέλι!

Τέλος, το πιό τραγικό απ' όλα στο εν λόγω άρθρο είναι η αναφορά στο ότι όλα τα παραπάνω θα τα επεξεργαστούν κάποιοι "ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες" (εδώ φοβάμαι σφόδρα) η εργασία των οποίων θα προωθηθεί για "διάλογο" μεταξύ κοινωνικών εταίρων, ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας. Αν όμως σε μία δημοκρατία έχεις κάποιον να σου υπαγορεύει (dictate - κι ο νοών νοείτω) το τι πρέπει να κάνεις, τότε η δημοκρατία έχει δυστυχώς καταλυθεί.


Ναι δέχομαι ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δε συμφωνώ όμως στην υπερβολή και στο ξεχείλωμα των πάντων. Συμφωνώ ότι πολλά πράγματα έχουν φτάσει σε υπερβολή. Διαφωνώ όμως στο να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Μέτρον άριστον.

Δυστυχώς φίλες και φίλοι, το θέμα έχει να κάνει ξεκάθαρα με το πολιτικο-κοινονικο-οικονομικό μοντέλο στο οποίο θέλουν να εφαρμόσουν στην Ε.Ε. οι μη εκλεγμένοι χαρτογιακάδες που την διοικούν (αυτοί που όταν λήξει η θητεία τους τους προσλαμβάνει η Goldman Sachs).

Το πείραμα της κινεζοποίησης της Ευρώπης και της επιστροφής στο μεσαίωνα έλαχε να ξεκινήσει από την πατρίδα μας η οποία από συστάσεώς της αποτελεί το βασικό πειραματικό σωλήνα των κοινωνικών εξελίξεων της γηραιάς ηπείρου. Μας μένει να δούμε την εξέλιξη αυτού του πειράματος και την εφαρμογή των αποτελεσμάτων του και στους υπόλοιπους λαούς.

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις