ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ
921 αναγνώστες
Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016
12:53

Σχόλιό μου στο σημερινό άρθρο - συνέντευξη του Capital με τίτλο "Γιατί το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος"

 


 

Χωρίς να αρνούμαι αυτό που ο χερ Φούστ αναφέρει περί ανάπτυξης μιας αντίληψης οικονομικών πολιτικών μεταρρυθμίσεων, η οποία να υποστηριχθεί αποφασιστικά από την ελληνική κυβέρνηση και να μη δημιουργήσει νέα χρέη έχω να επισημάνω τα παρακάτω:

Η έκθεση του ΔΝΤ τα είπε όλα.

  • Το PSI άργησε 2 χρόνια για να σωθούν οι γερμανο-γαλλικές τράπεζες και όλο σχεδόν το αγγούρι το φάγαμε εμείς.
  • Κάθε πρόβλεψη έπεσε έξω οικτρά.
  • Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ ήταν υπεραισιόδοξες, οι πολλαπλασιαστές εξωφρενικά άστοχοι, το πρόγραμμα αδιανόητα εμπροσθοβαρές.

Η Ελλάδα όμως έπρεπε να συνεχίσει να πίνει το δηλητήριο.

Στον κόσμο των ανθρώπων, όταν ένας γιατρός κάνει λάθος διάγνωση και δώσει λάθος θεραπεία παίρνει δρόμο και ο ασθενής προσλαμβάνει άλλον. Δυστυχώς στην περίπτωσή μας δεν υπήρξε ούτε υπάρχει άλλος γιατρός για να πάρουμε και δεύτερη γνώμη. Ήμασταν υποχρεωμένοι να πιούμε το φαρμάκι που μας συνταγογράφησαν οι δολοφόνοι μας.

Πέραν τούτου μιάς και μιλάτε για αξιοπιστία...

  • Οι γερμανοί ιθύνοντες διακρίνονται από έναν αυτισμό. Αδυνατούν (ή μάλλον υποκρίνονται ότι αδυνατούν) να θυμηθούν τους λόγους για τους οποίους αυτή τη στιγμή η Γερμανία είναι οικονομική υπερδύναμη αντί  αιώνιος οικονομικός παρίας (όπως της αξίζει στο όνομα των δεκάδων εκατομμυρίων νεκρών των 2 ΠΠ και των λοιπών γενοκτονιών για τις οποίες είναι υπεύθυνη).
  • Αυτός ο υποκριτικός αυτισμός επεκτείνεται και στην τάχα μου αμνησία για το πως η Ευρώπη εφτασε στο σημερινό σημείο. Φυσικά φταίνε όλοι οι άλλοι και σε καμία απολύτως περίπτωση η άσπιλη, γενναιόδωρη και αλτρουιστική Γερμανία, η οποία ανυπόκριτα, ειλικρινά και χωρίς υστεροβουλίες παλεύει για το αγνό όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για το καλό όλων των λαών της ηπείρου οι οποίοι ούτε το αντιλαμβάνονται, ούτε το υποστηρίζουν ψυχή τε και σώματι.
  • Από εκεί κι έπειτα εκτός από τον αυτισμό σας, κουβαλάτε και μία υπέρμετρη αλλαζονεία (το χούι δεν εγκαταλείπει παρά μόνο μετά θάνατον) και έχετε το θράσος να κουνάτε το δάχτυλο προς όλη την υφήλιο νομίζοντας ότι είστε πλήρεις κάτοχοι της αλήθειας και όλης της γνώσης επί παντός θέματος. ΦΕΥ!


Εν κατακλείδι.
Τα προβλήματά μας μας είναι γνωστά. Πρώτο πρώτο όμως είσαστε εσείς χερ Φουστ. Οι πολιτικοί σας και τα τραπεζικά κοράκια σας.
Δυστυχώς εμείς είμαστε μικροί και αδύναμοι και ο κάθε σπεκουλαδόρος μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι για εμάς προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που εκπροσωπεί.

Αν όμως κάποιος έπρεπε να είναι είναι ανυπόληπτος και αναξιόπιστος αυτός δε θα έπρεπε να είναι άλλος από τη χώρα σας, τους πολιτικούς σας και τις επιχειρήσεις σας. Δυστυχώς για όλους μας, διαχειρίζεστε τεράστια ποσά και ο πλούτος χαλαρώνει κρίση και συνείδηση.

Χωρίς να αναφερθώ στους δύο ΠΠ, στις σφαγές στην Ελλάδα, στις αποζημειώσεις που δεν δόθηκαν, στα αίσχη της (Ανατολικής) Γερμανίας στην προ της πτώσης του τείχους εποχή κλπ, θα σας υπενθυμήσω φρέσκα πράγματα όπως α) την ανήθικη ατμομηχανή της βιομηχανίας σας, τη VW με τις πειραγμένες μηχανές που ξεγελάγανε τις μηχανές μετρήσεων καυσαερίων επειδή δε μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε μία τίμια σύγκριση με τις μηχανές του ανταγωνισμού, β) το σκάνδαλο της Siemens, γ) τα γερμένα υποβρύχια, δ) το σκάνδαλο της ΜΑΝΝ, ε) τα συνεχή πρόστιμα στην DB για τη χειραγώγηση της αγοράς κλπ κλπ κλπ.

Ποιός είναι ο αξιόπιστος;

Σχόλια

01/08 15:23  cell
Καλό μήνα, Ανήσυχε

«ο πλούτος χαλαρώνει κρίση και συνείδηση»
Εκεί όπου ...υφίστανται.

Ας θυμηθούμε και τους «εταίρους» από την πλευρά των νικητών και εν συνεχεία δανειστών, αξιωσάντων την αναγνώριση και διακανονισμό(υπό κκ α' και οριστικώς υπό μητσοτάκ-γαπ α')του κατ' ελάχιστον άπαξ εξωφληθέντος προπολεμικού χρέους με ορίζοντα 45 ετών(1964+45=...2009!).
Προκειμένου, αφ' ενός να αποκατασταθεί η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και να δανεισθεί για την ανοικοδόμησή της και αφ' ετέρου να γίνει ...αποδεκτή η αίτηση εισόδου στην εοκ.

Εταίρος Α'
«Όταν ολόκληρος ο κόσμος έχασε κάθε ελπίδα, ο Ελληνικός λαός τόλμησε να αμφισβητήσει το ανίκητο του γερμανικού τέρατος προβάλλοντας απέναντί του το πνεύμα της ελευθερίας» Β.Φ.Ρούσβελτ -πρόεδρος ηπα
Εταίρος Β'
«Εάν δεν υπήρχε η αρετή και το κουράγιο των Ελλήνων δεν γνωρίζουμε ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα του β’ππ» Ο.Τσώρτσιλ -πρωθγός Μ.Βρεττανίας
(...παραλλήλως συμφωνήσας με παπατζή α’: δημιουργία ρήξεως με την αριστερά και προϊούσα επέμβαση Σκόμπι)

υγ
As economist Thomas Piketty told the German Newspaper Die Zeit, on July 10,
“Germany is the country that has never repaid its debts.”
Germany’s Wirtschaftswunder (economic miracle) came about not only because of German hard work (and the contribution of immigrant labor) or even the result of about $15 billion (in today’s money) America gave Germany under the Marshall Plan. These were essential, but most economists would hold that at least as important was that, in 1953, West Germany was forgiven 50 percent of its foreign debt and allowed to “restructure” domestic debts. Thus, the West German government was able to forge the new Germany without the burden of past debt, making it at least i r ο n i c that Germany now takes such a strong stand on Greek debt repayment.

Περικοπή 50% στον εισβολέα, 93% στην Γιουγκοσλαβία, …αναγνώριση στο ακέραιο+ από την Ελλάδα την οικοπεδοποιηθείσα και ληστευθείσα -πλην όμως «αμφισβητήσασα το ανίκητο του γερμανικού τέρατος προβάλλ
01/08 15:27  cell
προβάλλοντας απέναντί του το πνεύμα της ελευθερίας» (βλ. Ρούσβελτ) και επιδείξασα «αρετή και κουράγιο άνευ των οποίων δεν γνωρίζουμε ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα του β’ππ» (βλ. Τσώρτσιλ).
01/08 16:01  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Χαίρε φίλε cell.

Αναγνώριση στο ακέραιο+ από την Ελλάδα.
Πιό συγκεκριμένα, περίπου στο 120% με αποδοχή χρεών και τόκων από το 1881 κι εντεύθεν (κι αφού είχαν μεσολαβήσει οι χρεοκοπίες του Τρικούπη, του Βενιζέλου και του Μεταξά) και επιτόκιο περίπου διπλάσιο από αυτό της Γιουγκοσλαβίας!

Πριν γίνει αυτό έπεσε η κυβέρνηση του Καραμανλή, ο οποίος μαζί με τον Ζολώτα μάταια παρακαλάγανε τους "συμμάχους" και μελλοντικούς "συνεταίρους" για κούρεμα του χρέους τιμής ένεκεν για τη συμβολή της Ελλάδας στον πόλεμο (που και να ανήκαμε στους ηττημένους)!

Επιπλέον, οι τότε Μητσοτακικές εφημερίδες πανηγήριζαν.
18/08 12:06  SOFOS EL
Και λιγα λες .λυση υπαρχη ;
20/08 08:22  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις