ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ
1494 αναγνώστες
Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016
14:09

ΕΦΥΓΕ ΛΕΕΙ ΜΕ "ΜΗ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ".

Ας μου εξηγήσει σας παρακαλώ κάποιος τι πάει να πει ο όρος "Μη υποβοηθούμενη ευθανασία" γιατί εγώ είμαι φτωχός τω πνεύματι και δεν καταλαβαίνω αυτήν την ευρηματικότατη ορολογία.

Προσπάθησα πολύ να βρώ έστω ένα δημοσίευμα στο οποίο να εξηγείται με σαφήνεια ο τρόπος με τον οποίο ο Βέλλιος πέθανε, αλλά πουθενά δεν μπόρεσα να πάρω μία ξεκάθαρη απάντηση.

  • Μήπως δεν αυτοκτόνησε και απλά σταμάτησε τις χημειοθεραπείες και την όποια φαρμακευτική αγωγή αφήνοντας τον καρκίνο να κάνει τη δουλειά του; Κάτι τέτοιο είναι μη υποβοηθούμενος θάνατος, αφού σημαίνει διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής (που υποβοηθάει τον ασθενή να κρατιέται στη ζωή), όμως δεν αποτελεί ευθανασία, αφού η ευθανασία σημαίνει ανώδυνο (δηλαδή γρήγορο και χωρίς πόνο) θάνατο. Εγώ δε θεωρώ αυτήν την πρακτική αυτοκτονία αλλά δεν είμαι σίγουρος για την ορθότητα της άποψής μου.
  • Μήπως όμως θέλετε να πείτε ότι αυτοκτόνησε κάνοντας μόνος του κάποια ένεση / κόβοντας τις φλέβες του / βάζοντας το χέρι του στην πρίζα, πέφτοντας από τον 5ο όροφο; Βέβαια όλοι οι περιγραφόμενοι τρόποι πλην της ένεσης δεν αποτελούν ευθανασία, αφού εμπεριέχουν πόνο.

Τελικά συμπεραίνω ότι ο Βέλλιος μάλλον πήρε μόνος του την ζωή του με κάποιο καλό κοκτέηλ φαρμάκων που ήπιε ή έκανε ένεση στον εαυτό του. ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.

ΑΠΟΡΙΕΣ

  • Γιατί πουθενά δεν αναγράφεται αυτό που έκανε ο Βέλλιος με το όνομά του;
  • Γιατί όλα τα μέσα ρίχνουν σοβά πάνω από την αλήθεια;
  • Γιατί πρέπει να αιωρούνται διάφορα υπονοούμενα και να χάνουν οι λέξεις το νόημά τους σε βαθμό γελοιoποίησης;
  • Γιατί να παρακάμπτονται και να αποδομούνται δια της αοριστίας και της ασάφειας του politically correct λόγου πλήθος σημαντικοτάτων φιλοσοφικών και θρησκευτικών προβληματισμών (εν προκειμένω μιλάμε γενικότερα και δεν περιοριζόμαστε στο θέμα του δικαιώματος ή μη στην αυτοκτονία) οι οποίοι όχι μόνο δεν πρέπει να αποκρυφθούν από τον κόσμο, αλλά αντίθετα να αποκαλυφθούν και να αποτελέσουν πεδίο προβληματισμού και (γόνιμου) διαλόγου για όλους τους πολίτες; Το θέμα του δικαιώματος στην αυτοκτονία (και όχι μόνο) με όποιες λέξεις κι αν χρησιμοποιήσουμε για να το περιγράψουμε είναι σοβαρότατο και είναι ανεπίτρεπτο να δικαιώνουμε συλλήβδην τους υποστηρικτές του.

 

Μάλλον ο διάλογος αυτός καθαυτός είναι που ενοχλεί, όπως και η διαδικασία ενεργοποίησης του εγκεφάλου του πολίτη.

 

Δε θα προχωρήσω περισσότερω. Θα κλείσω με μερικά συνθήματα:

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ A LA CART. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ / ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΟΥ POLITICALLY CORRECT ΛΟΓΟΥ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ.

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ, ΑΠΑΤΡΩΝΑΡΙΣΤΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.

 

Υ.Γ.

  1. Καλό ταξίδι.
  2. Σήμερα το πρωί 6/9/16 διάβασα στο εξώφυλλο της εφημερίδας Μακελειό ότι έκανε ένεση ινσουλίνης. Μιλάμε ξεκάθαρα για αυτοκτονία.
  3. Όλη η κουβέντα του παρόντος άρθρου δεν έχει να κάνει με την αυτοκτονία του Βέλλιου, αλλά με την εμφανή πορεία μας προς μία οργουελιανή κοινωνία τύπου 1984, όπου, για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο, οι αρχές (ο Μεγάλος Αδελφός) αφαιρούσαν λέξεις από το λεξιλόγιο των ανθρώπων. Το γιατί θα το μάθετε διαβάζοντας το βιβλίο wink.
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις