ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


DONALD TRUMP. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.
910 αναγνώστες
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016
10:30

Καλημέρα.

Τελικά ο Τράμπ την έκανε την έκπληξη και είναι πλέον ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η βούληση του αφέντη λαού και οφείλουμε να τον συγχαρούμε και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία για το καλό όλου του πλανήτη Γη.

Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση πέραν των ευχών και των συγχαρητηρίων κινείται ξεκάθαρα έξω από τα χρηστά δημοκρατικά ήθη.

Ακόμα και ο (αντιπαθής σε εμένα αλλά τόσο πολύ της μόδας) ορθός πολιτικός λόγος επιβάλλει μία κόσμια και ψυχρή αντιμετώπιση γεμάτη τυπικότητες και όχι εξάρσεις.

Ψυχραιμία λοιπόν και όχι βιαστικά συμπεράσματα και πράξεις πανικού.

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ψωροκώσταινα δε νομίζω ότι μας ενδιαφέρει η τελική εκλογή. Δε νομίζω ότι πρόκειται να δούμε κάποια διαφορά προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Οι ΗΠΑ θα εξακολουθούσαν να κοιτάνε τα συμφέροντά τους είτε με πρόεδρο Χίλαρι είτε με πρόεδρο Τράμπ. Ο σχεδιασμός της εξωτερικής πολιτικής τους δε νομίζω ότι θα αλλάξει τραγικά, αφού πρόκειται για κάτι που έχει διαμορφωθεί προσεκτικά εδώ και πολύ καιρό και με πρόβλεψη για πολλά χρόνια μπροστά από σήμερα. Θεωρώ ότι είναι κάτι δύσκαμπτο που δε μπορεί να αλλάξει άρδην μέσα σε μία νύχτα ακόμα κι από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Από εκεί κι έπειτα, αν η τύχη τα φέρει ώστε να είμαστε στη μεριά των συμφερόντων των ΗΠΑ τότε ίσως φάμε κανένα ψύχουλο. Σε διαφορετική περίπτωση καταλαβαίνετε όλοι τι θα φάμε (ως συνήθως). ΟΨΟΜΕΘΑ.

 

Πιστεύω ότι από τα όσα τραγικά "προφήτευσαν" διάφοροι αναλυτές ότι θα συνέβαιναν αν εκλεγόταν ο Τράμπ κανένα δεν πρόκειται να συμβεί. Θεωρώ (και ελπίζω) ότι είναι απλές θεωρίες συνομωσίας προκειμένου να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα των ΗΠΑ. Αν όμως είναι αλήθεια ότι μπορεί να τα βρεί με τον Πούτιν, μάλλον θα πρόκειται για μία καλή εξέλιξη για την ανθρωπότητα.

 

Στα πλαίσια όλων των παραπάνω θεωριών συνομωσίας εντάσσεται (κατά την άποψή μου) και όλη η ανησυχία των αγορών οι οποίες "Ακόμα δεν τον είδανε Γιάννη τον εβγάλανε". Αλήθεια, πιστεύει κανένας από εσάς ότι θα καταρρεύσει το απ' αιώνων στημένο στις ΗΠΑ καπιταλιστικό σύστημα με τον Τράμπ - ένα γνήσιο τέκνο του αμερικανικού καπιταλισμου - πρόεδρο; Πρόκειται ξεκάθαρα για κόλπα των σπεκουλαδόρων τύπου Σόρος και των λοιπών αρπακτικών funds τα οποία δε μπορούν να βάλουν στο χέρι τον τρελλάκια Τράμπ ο οποίος όντας πάμπλουτος και χωρίς ανάγκη από "χορηγούς" χρηματοδότησε όλο τον προεκλογικό του αγώνα αποκλειστικά από την τσέπη του. Μεγάλη προσοχή φυσικά πρέπει να επιδείξει η FED και να γίνει μία πολύ καλή επιλογή του υπουργού οικονομικών (ή όπως αλλιώς αποκαλείται στις ΗΠΑ).

Για το καλό όλης της ανθρωπότητας λοιπόν εύχομαι ολόψυχα στον Donald Trump καλή επιτυχία στα καθήκοντα που θα αναλάβει σύντομα και ελπίζω να επιδείξει σύνεση και υπευθυνότητα.


image

Ξεκάθαρος επίσης είναι πλέον και ο ρόλος των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Οι μάσκες έπεσαν για άλλη μία φορά με εμφατικότατο τρόπο... Πιστεύει κανένας από εσάς ότι όλοι οι απλοί πολίτες που ερωτήθηκαν από τους δημοσκόπους απαντούσαν άλλα αντι άλλων με δόλιο σκοπό να μπερδέψουν τις δημοσκοπήσεις; ή μήπως πάει το μυαλό σας ότι οι διάφορες ανακοινώσεις ότι προηγείται η Χίλαρι έναντι του Τράμπ (το μένουμε στην Ευρώπη έναντι του Brexit - το ΝΑΙ έναντι του ΟΧΙ στο δικό μας δημοψήφισμα - η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές) προσπαθούν να χειραγωγήσουν τα πλήθη των ψηφοφόρων μέσω της διαμόρφωσης κλίματος υπέρ κάποιας συγκεκριμένης επιλογής; Αν θέλετε την άποψή μου, εγώ πιστεύω το δεύτερο έστω κι αν ο σκοπός των λανθασμένων αποτελεσμάτων έχει σκοπό να εξυπηρετήσει με κάποιον άγνωστο τρόπο (ας πούμε υποθετικά μέσω της πρόκλησης συσπείρωσης) τον εμφανιζόμενο ως δεύτερο κι όχι τον εμφανιζόμενο ως πρώτο!

Αν πάντως όλα τα παραπάνω είναι απλές θεωρίες συνομωσίας κι εγώ άλλος ένας ψεκασμένος, τότε απλά μιλάμε για έναν κλάδο εντελώς άχρηστο, αφού αποδεικνύεται ότι είναι ανίκανος να παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα έστω και εντός του λεγόμενου στατιστικού σφάλματος.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ;

THANKS A LOT BUT NO THANKS!

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις