ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΣΑΔΙΣΤΕΣ ΣΑΪΛΟΚ
570 αναγνώστες
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016
12:17

Αποτέλεσμα εικόνας για σάιλοκ

...Ο κ. Τόμσεν σε απόλυτη συμφωνία με την κα Λαγκάρντ, θέτει ως προϋπόθεση για να δεχθεί την επίμονη απαίτηση του Βερολίνου για ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα από την Ελλάδα μέχρι και το 2022 (τέσσερα χρόνια μετά το 2018), τον εκ των προτέρων προσδιορισμό των μέτρων που θα εξασφαλίζουν τα πλεονάσματα αυτά! 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ...

  • Ουδείς, ουδέποτε πέτυχε τέτοια πλεονάσματα. Πόση τύχη έχει η πατρίδα μας εν μέσω κρίσης και με τόσα προβλήματα να πετύχει όχι για μία χρονιά (2018), αλλά για άλλες 4 (μέχρι και το 2022) πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%; Σας απαντώ προκαταβολικά: ΟΥΔΕΜΙΑ. Το ξέρει όλη η Γη.
  • Η απαίτηση του πλεονάσματος 3,5% είναι πέρα για πέρα απόδειξη αισχρού  ΣΑΔΙΣΜΟΥ σε βάρος μας τόσο από τη Γερμανία, όσο και από το ΔΝΤ κι ας ζητάει τη μείωση του χρέους μας.

 

  • Εγώ ξέρω ότι όποιος έχει διάθεση να βοηθήσει (πόσο μάλλον η Ε.Ε. την Ελλάδα,  από τη στιγμή μάλιστα που το χρέος της τελευταίας από χρέος προς τις αγορές μετετράπη σε χρέος προς τους λοιπούς εταίρους μας) δε φτιάχνει εμπροσθοβαρή προγράμματα, αλλά φτιάχνει μπαλόνια (baloon payment) για το τέλος, τα οποία ενδεχομένως τα βάζει σε νέα ρύθμιση με τη λήξη της διάρκειας του δανείου.
  • Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στον χρεωμένο να ξεκινήσει χωρίς καμία τροχοπέδη την προσπάθειά του να ανακάμψει και να πληρώσει τις οφειλές του.
  • Κλασσικό παράδειγμα οι ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων, οι οποίες μέσες άκρες κινούνται πάνω σε αυτόν τον αλγόριθμο. Στην περίπτωσή μας δε λέω να μας αφήσουν εντελώς λάσκα, αλλά δεν είναι λογικό να μας υποβάλλουν στο μαρτύριο του σύσσιφου.
  • Αντίθετα με τα παραπάνω (και όπως έχει γίνει σε όλα τα μνημόνια), ο δανειστής ζητώντας εμπροσθοβαρή προγράμματα (λήψη μέτρων, αποπληρωμές κεφαλαίου κλπ) πνίγει το δανεισμένο και φυσικά εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό. Ένας τέτοιος δανειστής μάλλον τοκογλύφος είναι ο οποίος ως νέος Σάιλοκ ζητάει κομμάτι από το σώμα του οφειλέτη προς αποπληρωμή του δανείου του.

Έχουμε τα χάλια μας, αλλά και οι άλλοι έχουν τα δικά τους.

Υ.Γ.

Κοίτα να δεις που τα λέγαμε από το Γενάρη του 2012!

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις