ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Πατρώα θρησκεία
2167 αναγνώστες
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017
16:38

Πατρώα θρησκεία είναι η θρησκεία του πατέρα μου, του παππού και του προπάππου μου. Πρόκειται για κάτι πρόσφατο, ζωντανό και με συνέχεια, όχι κάτι ξεχασμένο εδώ και 1800 χρόνια.

Ο παππούλης μου που πολέμησε στο Μπέλες πριν φάει και πριν πιεί το κρασάκι του δεν έκανε σπονδές, παρά έκανε το σταυρό του και αυτό μου παρέδωσε κι εμένα. Αυτό πάει να πει πατροπαράδοτο και πατρώο.

Περί το 1204 μ.Χ. (ίσως ήδη από την περίοδο της δυναστείας των Κομνηνών 1057 - 1185 μ.Χ.) οπότε και ξαναγεννήθηκε σύμφωνα με τους ιστορικούς η ελληνική συνείδηση, όλοι οι έλληνες χωρίς εξαίρεση ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Μάλιστα αυτή τους η πίστη είχε άλλα 900 χρόνια βάθος τουλάχιστον, καθώς οι πρώτοι ευρωπαίοι οι οποίοι διδάχτηκαν τα λόγια του Χριστού ήταν οι πρόγονοί μας.
Αυτή η θρησκεία κράτησε ολοζώντανη την ελληνική συνείδηση μέσα στα χρόνια της τουρκοκρατίας και δεν το αμφισβητεί κανένας απολύτως. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Γιατί ο έλληνας είχε από αιώνες πλέον εκούσια ενταχθεί στους κόλπους της χριστιανικής πίστης και όχι απλά είχε ταυτιστεί μαζί της, αλλά υπήρξε ο πρώτος και καλύτερος Απόστολος και ο πρώτος και καλύτερος Μάρτυράς της.
Ο έλληνας υπήρξε το σίδερο και ο χριστιανισμός ο άνθρακας.

Σίδερο + Άνθρακας = Ατσάλι.

Θα απαριθμίσω μερικά ονόματα ανθρώπων από ατσάλι:
Λάμπρος Κατσώνης.
Νικήτας Σταματελόπουλος.
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Μάρκος Μπότσαρης.
Ιωάννης Μακρυγιάννης.
Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.
Κωνσταντίνος Κανάρης.
Μαντώ Μαυρογένους.
Οδυσσέας Ανδρούτσος.
Αθανάσιος Διάκος.
Γεώργιος Καραϊσκάκης.
Γρηγόριος Δικαίος.
Δημήτριος και Αλέξανδρος Υψηλάντης.
Δημήτριος Πλαπούτας.
Κίτσος Τζαβέλλας.

Γιώργης Παξινός.

κλπ

κλπ

Όλοι τους Πιστοί μέχρι θανάτου Χριστιανοί Ορθόδοξοι και έλληνες.

Ξέρετε κάτι;

Στα μάτια μου ο Λεωνίδας και οι 300 του φαντάζουν γατάκια μπροστά σε αυτούς τους ΓΙΓΑΝΤΕΣ, οι οποίοι όταν σπάσανε τα δεσμά του φόβου και τα βάλανε με την Οθωμανική Αυτοκρατορία το κάνανε με την εξής σειρά:

"ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".

Όποια απομνημονεύματα κι αν διαβάσετε θα δείτε ότι οι πρόγονοί μας ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και πολέμησαν για να μπορούν αυτοί και εμείς να κάνουμε ελεύθερα το σταυρό μας στους αιώνες των αιώνων απαλλαγμένοι από το σκοτάδι του Ισλάμ.

Αυτοί είναι οι πρόγονοί μου. Αυτή είναι η πατρώα θρησκεία εδώ και τουλάχιστον 1800 χρόνια και το να κάνω ένα άλμα προς τα πίσω και να επιστρέψω στον 5ο αιώνα π.Χ. το θεωρώ όχι μόνο μάταιο, αλλά και ανώφελο, ανούσιο και ανόητο.
Ιεροί μου τόποι είναι πλέον η Κωνσταντινούπολη. το Μεσσολόγγι και το Άγιον Όρος και τόποι μνήμης η Αγία Λαύρα, το ύψωμα 731, το Ρούπελ και το Δίστομο. Σε καμία περίπτωση οι Δελφοί, η Ολυμπία, η Δωδώνη, ο Μαραθώνας και η Αλεξάνδρεια. Οι τελευταίoi τόποι είναι μία όμορφη ανάμνηση.

Αγαπώ σφόδρα το Λεωνίδα, τον Περικλή, το Μεγαλέξανδρο, τον Φιλοποίμενα, αλλά ήρωές μου πλέον είναι ο Ιωάννης Βατάτζης, ο Μάρκος ο Ευγενικός, ο Νικηταράς, ο Μπότσαρης, ο Καποδίστριας, ο Δημήτρης Ίτσιος και ο Ευαγόρας Παλλικαρίδης. Η ανδρεία και η αρετή των ανδρών αυτών εσκίασε αυτές των αρχαίων προγόνων τους και έγιναν το νέο ακόμα ανώτερο πρότυπο.

Η άλλη θρησκεία, η παλιά, είναι μία όμορφη ιστορία της οποίας την ανάμνηση φυλάω ως κόρην οφθαλμού για να θυμάμαι με περηφάνεια τους ακόμα παλαιότερους προγόνους μου και την αξεπέραστη προσφορά τους στην ανθρωπότητα.
Τίποτα περισσότερο.

Κάποιοι θέλουν να προσεύχονται στο Δία και τον ποταμό Αχελώο.
Ας το κάνουν και ας το κάνουν όσο κακόγουστα θέλουν. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους.
Οφείλουν όμως να μην ξεχνάνε ότι αυτοί που τους εξασφάλισαν αυτό το δικαίωμα ήταν Χ.Ο. και οφείλουν να εγκαταλείψουν όλη αυτή την ανιστόρητη, αχάριστη και καταστροφική για το έθνος πολεμική ενάντια στους ευεργέτες τους οι οποίοι είναι συνάμα και οι ΑΜΕΣΟΙ πρόγονοί τους. Όχι οι απώτατοι.

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις