ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Περί της συντελείας του κόσμου!
1204 αναγνώστες
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017
12:07

Επειδή η κατάσταση με τα  άρθρα που προφητεύουν καταστροφές και πολέμους σε sites (πολλά εκ των οποίων πλασάρονται ως σοβαρά) και πρωτοσέλιδα "εφημερίδων" έχει φτάσει στο απροχώρητο, έχω να προτείνω τα παρακάτω:

 

Μη δίνετε καμία σημασία σε εφημερίδες και sites που γράφουν για προφητείες, για σεισμούς, πολέμους, για την επερχόμενη Αποκάλυψη, τον Αντίχριστο, ή την καταστροφή της γης.

Μην δίνετε καμία βάση και καμία βαρύτητα άν αυτά τα άρθρα έχουν προέλευση από ορθόδοξους ή καθολικούς αγίους, από γέροντες του Αγίου Όρους ή του Όρους Σινά, από τυφλές γερόντισσες της Ρωσίας, της Βουλγαρίας ή του Σουδάν, από το Νοστράδαμο, από αστρολόγους, αστρονόμους ή αστροφυσικούς, από σεισμολόγους και λοιπούς επιστήμονες (με ή χωρίς εισαγωγικά), από αρχαία χαμένα (και μη) χειρόγραφα των Ίνκας, των Μάγιας, των Αζτέκων, των Αιγυπτίων, των Χετταίων, των Εσσαίων, του μαντείου των Δελφών και της Δωδώνης, των Σουμερίων, των Χαλδαίων, των Ινδών, των Κινέζων, των Ρώσων σαμάνων κλπ κλπ κλπ.

Μην "καταναλώνετε" αυτά τα προϊόντα.

Στην πραγματικότητα όσοι δημοσιεύουν αυτά τα (χαμηλής ποιότητας αλλά κυρίως χαμηλού κόστους) άρθρα εκμεταλλεύονται την αφέλεια και την απόλυτα ανθρώπινη αγωνία για επιβίωση. Αποκλειστικός σκοπός όλων αυτών δεν είναι παρά το κέρδος που τους αποφέρει η αναγνωσιμότητα ενώ επιχειρούν να μας μπερδέψουν, να μας παραπλανήσουν και να μας κρατούν σε διαρκή αγωνία προκειμένου να μας διατηρήσουν ως "πιστό αναγνωστικό κοινό".

Αρκετές φορές οι αναφορές αυτών των άρθρων αφορούν σε γραφές από "σκοτεινά" κείμενα (αιγυπτιακή βίβλος των νεκρών, βιβλία μαύρης μαγείας, αλχημείας κλπ). ΜΑΚΡΙΑ!

Αρκετές φορές οι αναφορές αυτών των άρθρων αφορούν σε απόψεις περίεργων αιρέσεων και σεχτών. ΜΑΚΡΙΑ!

Αρκετές φορές οι αναφορές αυτών των άρθρων αφορούν σε fake news.

Αρκετές φορές οι αναφορές αυτών των άρθρων αφορούν σε ακραίες απόψεις διαφόρων «επιστημόνων» οι οποίοι απλά θέλουν να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου και να γίνουν γνωστοί, άρα και να βγάζουν περισσότερα χρήματα.

Οι αναφορές σε προφητείες χριστιανών αγίων, γερόντων, γεροντισσών κλπ, δεν έχουν σε καμία των περιπτώσεων σκοπό να μας ξυπνήσουν το θρησκευτικό συναίσθημα και να μας κάνουν να στραφούμε στην εκκλησία, αλλά αντιθέτως να της γυρίσουμε την πλάτη αφού σκοπός αυτών των δημοσιευμάτων είναι επί της ουσίας είτε να μπουχτήσουμε από τα τρομακτικά σενάρια των προφητειών των αγίων της εκκλησίας, τις οποίες σημειωτέον η επίσημη εκκλησία τις αντιμετωπίζει με άκρα επιφύλαξη, είτε να ξεφτίσει μέσα μας η αίγλη της χριστιανικής πίστης και η όποια εμπιστοσύνη μας σε αυτήν. 

Στόχος (target group στα ελληνικά) των δημοσιευμάτων είναι μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων: Πρόκειται γι αυτούς που δεν έχουν εσωτερικά έρμα σαν αυτά που δίνουν σε έναν άνθρωπο η υψηλής ποιότητας παιδεία, η προσήλωση σε κάποιον κοινό σκοπό, η γνώση της ιστορίας, ή ακόμα και η πίστη σε μία θρησκεία.

Αυτοί οι άνθρωποι διαρκώς πληθαίνουν εξαιτίας της όλο και χαμηλότερης ποιότητας της παρεχόμενης από το κράτος παιδείας και τα αντιφατικά μηνύματα που δέχονται από τα ΜΜΕ και εν γένει την κοινωνία. Αυτοί οι  χωρίς ακριβή προσανατολισμό άνθρωποι είναι ολιγόπιστοι, απαίδευτοι, ως εκ τούτου ρηχοί και εν τέλει ανίκανοι να διακρίνουν το σωστό από το λάθος, άρα εύκολα χειραγωγήσιμοι!

Το παραπάνω φαινόμενο και το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε, πρέπει να μας προβληματίσει όλους χωρίς εξαίρεση γιατί πρόκειται για τον κόσμο που θα παραλάβουν τα παιδιά μας.


 

Στο 24ο κεφάλαιο του κατά Ματθαίον ευαγγελίου, ο Χριστός αναφέρει:

"Καθημένου δὲ αὐτοῦ ἐπὶ τοῦ ὄρους τῶν ἐλαιῶν προσῆλθον αὐτῷ οἱ μαθηταὶ κατ’ ἰδίαν λέγοντες· Εἰπὲ ἡμῖν πότε ταῦτα ἔσται, καὶ τί τὸ σημεῖον τῆς σῆς παρουσίας καὶ τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος; 4 καὶ ἀποκριθεὶς ὁ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· Βλέπετε μή τις ὑμᾶς πλανήσῃ. 5 πολλοὶ γὰρ ἐλεύσονται ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου λέγοντες, ἐγώ εἰμι ὁ Χριστός, καὶ πολλοὺς πλανήσουσι. 6 μελλήσετε δὲ ἀκούειν πολέμους καὶ ἀκοὰς πολέμων· ὁρᾶτε, μὴ θροεῖσθε· δεῖ γὰρ πάντα γενέσθαι, ἀλλ’ οὔπω ἐστὶ τὸ τέλος. 7 ἐγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· 8 πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων. 9 τότε παραδώσουσιν ὑμᾶς εἰς θλῖψιν καὶ ἀποκτενοῦσιν ὑμᾶς, καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων τῶν ἐθνῶν διὰ τὸ ὄνομά μου. 10 καὶ τότε σκανδαλισθήσονται πολλοὶ καὶ ἀλλήλους παραδώσουσι καὶ μισήσουσιν ἀλλήλους. 11 καὶ πολλοὶ ψευδοπροφῆται ἐγερθήσονται καὶ πλανήσουσι πολλούς, 12 καὶ διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν. 13 ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος, οὗτος σωθήσεται".

"Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης καὶ ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν, εἰ μὴ ὁ πατὴρ μου μόνος".

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΤΕΡΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ...

  • Το πότε θα έλθει το τέλος του κόσμου δε μπορεί να μας το πει κανένας άνθρωπος. Ούτε οι επιστήμονες, ούτε οι αστρολόγοι, ούτε κανένας αρθρογράφος. Χαλαρώστε και αρνηθείτε να λερώσετε τον εγκέφαλό σας με τέτοιου είδους τοξικές σαβούρες. Αν τελικά αποφασίσετε να τις διαβάστε κάντε το σα να διαβάζετε τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ή κάποιο άλλο τρελλό παραμύθι.
  • Θα εμφανιστούν πολλοί που θα προσπαθήσουν μας κοροϊδέψουν. Ας μην τους δίνουμε σημασία, ας προσέχουμε να μην παραπλανηθούμε χάνοντας και το δάσος και το δέντρο και ας τους νικήσουμε μέσω της μη κατανάλωσης των προϊόντων τους. 
  • Ας μην ανησυχούμε και ας μην αγωνιούμε με αυτά τα θέματα. Πρόκειται για κάτι εντελώς ανώφελο γιατί σε τελική ανάλυση το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για την μετάβασή μας στο επέκεινα.
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις