ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ.
928 αναγνώστες
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018
17:03
  • Η Τέταρτη τεχνολογική επανάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή των ανθρώπων.

Χμμ. Υπάρχουν πολλές παράμετροι στο θέμα. Προοπτικές για κάτι καλύτερο ναι, αλλά επιτρέψτε μου να είμαι επιφυλακτικός για το τελικό αποτέλεσμα της επανάστασης αυτής. Υπάρχουν βλέπετε ανθρώπινα συμφέροντα και φιλοδοξίες στη μέση.
Προς επικύρωση των λεγομένων μου θα πρότεινα σε όλους μία ολιγοήμερη εκδρομή σε μία χώρα του τρίτου κόσμου προκειμένου να εξετασθεί η οφέλεια ή μη της τρίτης βιομηχανικής επανάστασης στην ανθρωπότητα. Έχω πάει κι έχω θέσει το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων.

 

  • Ευρώπη. Πλουραλισμός, Δημοκρατία και ανεκτικότητα.

Εγώ πάλι βλέπω την Ε.Ε. σαν ένα καζάνι που βράζει, με τη γερμανική ηγεσία να κρατάει την κουτάλα (ως άλλος Παττακός) και να ανακατεύει το χυλό.
Βλέπω διαφορετικά συμφέροντα (να ο πλουραλισμός) που μάχεται το ένα το άλλο και τελικά τα σχοινιά που τραβάνε τα μέλη της Ε.Ε. προς διαφορετική κατεύθυνση το καθένα δεν δίνουν κίνηση προς κάποια κατεύθυνση στο καράβι.
Βλέπω μία αλα κάρτ δημοκρατία, έναν αλα καρτ καπιταλισμό (όπου θέλουμε και βολεύει τα συμφέροντά μας εφαρμόζονται οι αρχές του καπιταλισμού, όπου όμως δε μας συμφέρει γίνεται ξεκάθαρα χρήση του "το δίκαιο μετά του ισχυρού") και τέλος ένα γραφειοκρατικό τέρας χωρίς καμία απολύτως προσωπικότητα.
Δεν αρνούμαι ότι η Ε.Ε. είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τις "δημοκρατίες" της Ρωσίας και της Τουρκίας, αλλά ας μην την εξιδανικεύουμε.

 

  • Η πατρίδα μας πρέπει να προσβλέπει σε ευρύτερες συμμαχίες

Αν ελπίζουμε σε ευρύτερες συμμαχίες και έξωθεν βοήθεια, ας κοιτάξουμε την ιστορία για να πάρουμε σίγουρες απαντήσεις: Με ολίγες εξαιρέσεις ο μεγαλος όγκος των ιστορικών στοιχείων θα μας δημιουργήσει μόνο ένα συναίσθημα: Απογοήτευση (και δεν αναφέρομαι στους λαούς, αλλά στις ηγεσίες τους)!

Κλασσικό παράδειγμα: Είσαι αιώνιος, πιστός, συνεπής και εν γένει καλός σύμμαχος του ΝΑΤΟ, έχεις χύσει αίμα στους δύο Π.Π. για την επικράτηση των συμμάχων σου, έχεις στείλει στρατό στην Κορέα, πλοία στον κόλπο, τηρείς το 2% του ΑΕΠ σου σε εξοπλισμούς κλπ κλπ και οι καλοί σου "φίλοι" δεν μεροληπτούν ούτε γι αστείο υπέρ σου, αλλά μία ζωή υπέρ της Τουρκίας η οποία στον Α΄ ΠΠ ήταν με τους Γερμανούς και στο Β΄ΠΠ κράτησε ουδετερότητα κλπ κλπ και τη βλέπουμε σήμερα τι σόι "σύμμαχος" ήταν και είναι.

 

  • Εδώ είναι τα σύνορα της δημοκρατίας.

Το ορθότερο είναι κατ' εμέ "τα σύνορα του ελεύθερου πνεύματος" και ΝΑΙ είναι τα ανατολικά μας σύνορα. Δυστυχώς όμως για εμάς είμασταν και θα είμαστε εξαιρετικοί πελάτες για τις πολεμικές βιομηχανίες των εταίρων - συμμάχων μας, οι οποίοι δεν πρόκειται να φτιάξουν ποτέ των ποτών ευρωστρατό, παρά θα πουλάνε στους αιώνας των αιώνων τάνκς, φρεγάτες και αεροπλάνα τόσο σε εμάς, όσο και στην απέναντι μεριά. Εμείς και οι Τούρκοι θα χρεωνόμαστε και ενίοτε θα σκοτωνόμαστε, οι δε εταίροι - σύμμαχοι θα εξασφαλίζουν δουλειές και χρήματα για το λαό τους και τα παιδιά τους.

 

  • Ανέκαθεν τα μέρη σε μια σύγκρουση προσέδιδαν στα συμφέροντά τους -προκειμένου να τα προαγάγουν- θρησκευτικό ή ιδεολογικό χαρακτήρα.

Δε νομίζω ότι ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης, ο Νικηταράς, ο Μπότσαρης, η Μπουμπουλίνα, οι Υψηλάντηδες, ο Κανάρης και οι λοιποί ήρωες του 1821 πολεμήσανε για τα χρυσάφια και τη γεωπολιτική αξία του οικοπέδου μας. Από πουθενά δεν εξάγεται αυτό το συμπέρασμα. Αντίθετα από όλες τις πηγές, επιστολές, αφηγήσεις και απομνημονεύματα προκύπτουν άλλα συμπεράσματα.

 

  • Μα είναι δυνατόν το Σύνταγμα να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του;

Αν είσαι ανιστόρητος, ιδεοληπτικός, αγνώμων και αχάριστος, πραγματικά είναι αδύνατον κυρ Νίκο.

 

  • Ρωσία - Τουρκία σχέση πάθους και αγάπης, ή μήπως κάτι άλλο;

Πιστεύω οτι ο Πούτιν και οι ρώσοι ειναι μερικά ετη φωτός πιο μπροστα από ολη την υπολοιπη γη σε επιπεδο στρατηγικου σχεδιασμου. Ως εκ τουτου με αυτην την ιδια μαεστρία που εδεσε στο αρμα του την Τουρκια και τον Ερντογαν, θα τον σειρει και σε πολεμο με τη Ρωσία. Αν καποιος εχει αυτη τη στιγμη τα κοτσια, την αποφασιστικότητα, αλλα και την ισχύ των οπλων για να τα βαλει με την Τουρκια ειναι μονο ο Βλαδημιρος. 

Οταν θα ερθει η ωρα που εκεινος κρινει θα αρχισει τον πολεμο, για τον οποιο προσευχονται με αγωνια εδω και καιρο Ευρωπη και Αμερικη (εννοειται και η πατριδα μας) και για την εναρξη του οποιου θα αισθανθουν ΟΛΟΙ αφορητη ανακουφιση.

Όταν ο Πουτιν θα εχει διαλυσει επιτελους την Τουρκια θα εχει πετύχει τον σκοπο του, καθως θα εχει μεγαλωσει τη σφαιρα επιρροής του και θα εχει ξεδοντιασει και το ΝΑΤΟ. Μεχρι τοτε, αιμα, δακρυα κ ιδρώτας.

Εμεις; Δεν εχουμε απολύτως καμια εναλλακτικη επιλογη απο το ΝΑΤΟ.

 


Καλή Ανάσταση με υγεία σε όλους.

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις