ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


WEIDMANN: ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
4919 αναγνώστες
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018
16:33

Πίσω από όλα όσα λέει ο κος Weidmann και πέρα Α) από την ορθή κριτική που η κοινωνία ασκεί στο ΣΥΡΙΖΑ τον Τσίπρα και το μπουλούκι του και Β) από τις αντικειμενικά ορθές πρακτικές διακυβέρνησης, δημόσιας διοίκησης κλπ κλπ που υπάρχουν και πρέπει να ακολουθούνται από κυβερνήσεις και κρατικούς μηχανισμούς, υπάρχει και το τραγικό του θέματος:

Η επί της ουσίας αντικατάσταση της πολιτικής, ακόμα και αυτής της ίδιας της δημοκρατίας, από τις επιλεγόμενες αγορές.
Αυτό δε μπορεί παρά να χαρακτηρισθεί ως παγκόσμια πορεία ξεπεσμού, ή με μία λέξη ΠΑΡΑΚΜΗ.

Είναι εξωφρενικό!
Δεν είναι δυνατόν και δεν πρέπει να είναι αποδεκτό, τα κράτη να αντιμετωπίζονται ως εταιρείες και να υπόκεινται σε αξιολόγηση ως τέτοιες και με βάση κάποια τάχα μου "αντικειμενικά" κριτήρια τα οποία μπορεί να είναι σωστά - μπορεί όμως να είναι και απόλυτα λανθασμένα ή απλά να μην έχουν σχέση με κάποιο κράτος βάσει παραγόντων όπως γεωγραφική τοποθεσία, ιστορία, παραδόσεις, κλιματολογικές συνθήκες κλπ κλπ, να κατηγοριοποιούνται και να βαθμολογούνται και με βάση αυτήν την βαθμολόγησή τους να χαίρουν λιγότερης ή περισσότερης εμπιοστοσύνης από τις "αγορές", εμπιστοσύνη η οποία μεταφράζεται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο επιτόκιο χρηματοδότησης και να κρίνουν τη μοίρα εκατομμυρίων ψυχών.


Δε μπορεί να είναι ο σωστός τρόπος για την επίτευξη της παγκοσμιοποίησης αυτός.

Επίσης είναι εξωφρενικό ο κάθε νταής να μπορεί να ασκεί μπούλινγκ σε άλλες χώρες μέσω οικονομικών κυρώσεων προκειμένου να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα συμφέροντά του. με ενοχλεί αυτό ακόμα κι αν αυτός που υπόκειται τον οικονομικό εκβιασμό είναι η Τουρκία του φασίστα Ερντογάν.
Επιτέλους βρισκόμαστε στον 21 αιώνα και η ανθρωπότητα δεν έχει ωριμάσει στην πραγματικότητα.
Στα μάτια μου έχει παραμείνει ένα νήπιο που μόνο η ποιότητα των ρούχων και των παιχνιδιών του έχει αλλάξει λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας.

Θα μου πείς "προτιμάς να λύνονται οι διαφορές με τα όπλα"; Θα απαντήσω: Σίγουρα όχι, αλλά δε μπορώ να μην εκφράσω και τη γενικότερη δυσαρέσκειά μου γι αυτό που βλέπω. Στην τελική όμως, δε βλέπω να έχουν εξαφανιστεί από το πρόσωπο της γης και οι πόλεμοι με τα όπλα, ενώ στο μενού έχουν προστεθεί και οι οικονομικοί πόλεμοι. Μεγάλη πρόοδος.

Κάτι πάει υπερβολικά στραβά σε αυτόν τον πλανήτη και πρέπει να εντοπισθεί και να αλλάξει.

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις